Visie op veranderende arbeidsmarkt

Niels arbeidsmarkt, flexibiliteit, overheid, zelfstandige professionals, Zipconomy, ZZP Barometer

Samen met Liesbeth Ruoff – van Welzen ga ik de komende weken onze visie geven op relevante vragen omtrent de arbeidsmarkt die zouden moeten spelen binnen de politiek als het gaat over flexibilisering en de positie van zzp’ers. Aan de hand van recent onderzoek gedaan door ZZP Barometer en Fast Flex en vele andere onderzoeken en publicatie gaan we een aantal stellingen behandelen die antwoord moeten gaan geven op vragen die wij hebben.

Zo wil de overheid het voor werkgevers zo aantrekkelijk mogelijk maken om medewerkers in vaste dienst te nemen en te houden. Maar wil het beschikbare arbeidspotentieel wel allemaal in vaste dienst bij een werkgever en wordt onze economie daar sterker van? Is iedereen wel uit op de vaste dienst, één werkgever, een hiërarchische structuur, op vaste tijden werken? Kan aan de andere kant een organisatie wel iedere werknemer 40 uur per week jaar in jaar uit passend werk bieden dat in lijn ligt met zijn competenties en vaardigheden? Dit zijn vragen waar de overheid aan voorbij lijkt te gaan in haar beleid en welke wij de komende weken gaan behandelen op het platform van ZiPconomy.

Wil jij ook meedenken over deze onderwerpen, jouw mening geven, of gewoon meelezen? Hou dan site van ZiPconomy in de gaten, of volg hier mijn posts.